Dieta rapidă de weekend

Dieta rapidă de weekend

Foarte puțini dintre cei care vor să slăbească se gândesc la sfârșitul săptămânii ca la startul unui program de slăbire, a unei diete și a unei schimbări pozitive. Majoritatea studiilor realizate pe comportamentul alimentar din timpul weekend-ului au demonstrat că, în general, orice dietă se relaxează, că mâncăm mai mult și că facem mai puțină mișcare.

În plus, se pare că în weekend un adult ia în medie aproximativ 100-200 de grame în greutate. Aceste mici fluctuații sunt normale, dar dacă acel adult nu este într-un deficit caloric în săptămâna care urmează și păstrează aceeași tendință, la sfârșitul lunii, greutatea sa va fi mai mare.

reteta de slabire

Este într-adevăr, foarte puțin, însă la nivelul unui an de zile, această creștere cumulează nu mai puțin de 5 kilograme în plus pe cântar, și asta în cazul celui mai “fericit” scenariu. Așadar, dacă nu știi de unde au apărut acele câteva kilograme enervante, chiar dacă ai un stil de viață sănătos pe care încerci să îl menții, s-ar putea ca vinovatele să fie excesele alimentare mai mici sau mai mari din timpul weekend-ului.

Timp de 12 ani, la Bali SPA, primul centru holistic de slăbire, detox și wellness din România am avut o serie de oaspeți care s-au aflat în imposibilitatea de a slăbi la un moment dat. Mulți trec prin acest impas, pentru că suntem cu toții oameni și avem tendința să subestimăm sau chiar să uităm cât de mult am mâncat. Uneori efectiv nu realizăm aportul caloric uriaș pe care îl au unele alegeri alimentare aparent inocente și sănătoase.

De aceea, în an aniversar, experții Bali SPA au creat un program de slăbire unic, care să răspundă nevoilor oaspeților noștri: dieta rapidă de weekend.

Ce este dieta rapidă de weekend?

Dieta rapidă de weekend este un program de slăbire personalizat, adaptat fiecărui oaspete în parte, în funcție de vârstă, sex, stare de sănătate, obiective și preferințele sale culinare și de mișcare.

Deși nu există diete minune care să te ajute să scapi de 10 kilograme în câteva zile, este posibil ca un start programat și efectuat sub îndrumarea unor specialiști în slăbit să îți determine organismul să piardă în greutate în doar 2-3 zile.

program de slabire bali spa

Câte kilograme? Numărul de kilograme pierdute diferă de la o persoană la alta, însă îți garantăm că va fi suficient de mult încât să fie extrem de motivant să păstrezi o dietă asemănătoare pe termen lung, care te poate aduce la numărul de kilograme dorit.

Dieta de weekend este începutul unei călătorii către o versiune mai sănătoasă și mai suplă a ta, dar poate fi și ceea ce ai nevoie pentru   a elimina cu ușurință câteva kilograme bune în cazul în care timpul te presează și te pregătești pentru un eveniment special.

În ce constă dieta rapidă de weekend de la Bali SPA?

La Bali SPA, fiecare oaspete beneficiază de o evaluare metabolică detaliată, o dietă personalizată și un plan de antrenament și de wellness. În cazul dietei rapide de weekend, specialiștii noștri vor pregăti un mix de elemente care să îți încurajeze organismul să elimine ușor câteva kilograme bune, precum o dietă hipocalorică, cu accente detox, postul intermitent, terapii SPA de relaxare și proceduri de remodelare corporală.

Regimul alimentar poate fi oricât de strict îți dorești, însă scopul acestei diete de weekend nu este să mori de foame, ci mai degrabă să te încadrezi într-un deficit caloric rezonabil, care să nu îți provoace amețeli și stări de rău.

Specialiștii în slăbire Bali SPA au creat niște programe specifice, în care poți mânca din punct de vedere cantitativ poate mai mult decât obișnuiești, însă printr-o alegere înțeleaptă a alimentelor, să nu ajungi sub nici o formă să depășești numărul propus de calorii. Mai mult decât atât, la Bali SPA te vom învăța să te folosești de ultimele descoperiri științifice privind cele mai eficiente și mai sănătoase metode de slăbit pe termen lung. Una dintre aceste descoperiri este postul intermitent.

Ce este postul intermitent sau intermittent fasting? Postul intermitent nu este o dietă în sine. Spre deosebire de un plan alimentar care limitează numărul de calorii, postul intermitent nu specifică ce alimente trebuie consumate sau evitate, ci mai degrabă limitează sau reglementează strict intervalul de timp în care pot fi consumate.

Studiile clinice despre postul intermitent efectuate asupra cobailor au fost mai mult decât promițătoare, deoarece cobaii supraponderali au pierdut în greutate și și-au îmbunătățit în mod semnificativ sănătatea. Valorile înainte și după au evidențiat o tensiune arterială mai bună, valorile colesterolului și glicemia mai scăzute și o speranță de viață mai mare.

Dieta centru slabire Bali SPA

În cazul oamenilor, postul intermitent a fost demonstrat ca metodă sigură și eficientă pentru reducerea riscului dezvoltării de diabet zaharat. În general, între mese, atâta timp cât nu luăm gustări, nivelurile de insulină vor scădea, iar celulele noastre grase pot elibera apoi zahărul  depozitat, pentru a fi folosit ca energie. Așadar, conceptul aplicării postului intermitent în dietele de slăbire este de a permite nivelului de insulină din organism să coboare destul de jos și pentru suficient de mult timp încât să oblige organismul să “ardă” grăsimea.

Există dovezi științifice serioase care sugerează că postul  intermitent ce respectă ritmul circadian, combinat cu o dietă și un stil de viață sănătos, reprezintă o abordare deosebit de eficientă în ceea ce privește pierderea în greutate, în special pentru persoanele care au risc crescut de diabet. Cu toate acestea, persoanele cu diabet zaharat avansat sau care iau pe medicamente pentru diabet zaharat, persoanele cu tulburări de alimentație cum ar fi anorexia și bulimia și femeile însărcinate sau care alăptează nu ar trebui să încerce postul intermitent.

În plus, există mai multe metode de post intermitent, precum postul  (abținerea de la orice aliment sau băutură în afară de apă) de 24 de ore timp de 2 ori pe săptămână. Nu contează care sunt zilele când se mănâncă sau chiar când se începe postul. Singura restricție este că postul trebuie să dureze 24 de ore și în zile non-consecutive. Orice persoană care nu mănâncă nimic timp de 24 de ore va fi însă foarte înfometată, așadar acest tip de postire nu este recomandat din motive de sustenabilitate pe termen lung.

Există alte variante pentru slăbire rapidă, care se pot personaliza în funcție de ritmul tău propriu. Poate te chinui să mănânci micul dejun sau dimpotrivă, îți este mai foame în prima parte a zilei. În aceste cazuri,  o dietă ușor hipocalorică per total și restricționată într-un anumit interval de timp poate face minuni! Nu există o măsură universală pentru toată lumea, așa că nu este cazul să te chinui cu ceva care nu are din start șanse de reușită pentru că nu ți se potrivește!

Câte kilograme pot slăbi?

Fiecare organism reacționează diferit. În general, bărbații slăbesc mai repede ca femeile, tinerii mai rapid ca bătrânii, pesoanele mobile mai ușor decât persoanele sedentare. De asemenea, primele kilograme sunt cele mai ușor de dat, așadar poți pleca acasă cu 2-3 kilograme mai ușor sau mai ușoară dupa 3 zile.

Ideea acestei diete de weekend este să slăbești rapid și să elimini prin masaje, terapii SPA, proceduri de remodelare corporală și puțin efort fizic apa din exces, balonarea sau problemele de circulație. Toate aceaste ritualuri și proceduri combinate cu un somn odihnitor, de calitate, pot însemna mai mulți centimetri în minus. Aceștia nu se observă nepărat pe cântar, dar sunt vizibili cu ochiul liber și mai ales pe modul în care se așează hainele pe corp. Sună bine, nu?

Ce se întămplă după dieta de weekend?

Specialiștii în slăbire Bali SPA au creat această dietă de weekend ca un start pentru o călătorie pe termen lung. După acest sfârșit de săptămână, te vei întoarce acasă mai ușor, mai suplu, mai încrezător, mai relaxat și mult mai pregătit pentru ceea ce urmează. Chiar dacă dieta este pentru câteva zile, vei afla când, cât și ce anume trebuie să mănânci, cum să îți monitorizezi excesele și pe ce bază îți vei construi noul stil de viață.

De obicei, majoritatea oaspeților se reîntorc la un interval de 3 luni sau chiar mai des când au nevoie de sprijin pentru a continua să își atingă următorul obiectiv sau când pur și simplu au nevoie de relaxare, de încurajare sau au nevoie să își regăsească motivația ascunsă de stres și rutină.

Este dieta rapidă de weekend sigură pentru sănătate?

Ce poate fi mai potrivit pentru sănătate dacă nu o pauză pentru refacerea corpului și a minții, după săptămâni pline de stres, cu mâncat  dezechilibrat, pe fugă, cu somn agitat și mult stat pe scaun? Kilogramele  în plus sunt mult mai nocive pentru organism și un magnet pentru diferite afecțiuni față de orice dietă care încearcă să te scape de ele.

Nu uita că la Bali SPA ești pe mâna sigură a unor profesioniști, care au experiență de peste 12 ani în sprijinirea celor care vor să scape de kilogramele în plus și de complexe.

Vino la Bali SPA, bucură-te de ofertele noastre și nu ma amâna transformarea la care visezi!